Meditatie

20180119_210718Neem af en toe de tijd om stil te staan, je ogen te sluiten en diep adem te halen….

Mediteren heeft voor mij de kwaliteit van het leven verbeterd door bewust in het Hier en Nu te Zijn word alles helder. Dat heeft mij geïnspireerd om mijn rust en wijsheden te delen tijdens het geven van mijn eigen meditatielessen.

Pas als we gaan mediteren, zijn we bewust van de duizenden gedachten, die langskomen. Mediteren wil niets anders zeggen, dan het oefenen van aandacht. Het doel van meditatie is het tot rust brengen van de gedachtestroom om bewust in het Hier en Nu te Zijn. Om die juiste balans te helpen vinden, geef ik meditatie lessen. Kom je een keer meedoen?

Het vinden van een juiste balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk

Tijdens de meditatie train je je geest zich naar binnen te richten in plaats van naar buiten om zodoende de rust binnen jezelf te vinden, te ontdekken en verder te ontwikkelen. Mijn meditatielessen zijn niet een manier om je terug te trekken uit je dagelijkse leven, maar juist om je bewuster te maken van wat er in het Hier en Nu gebeurd.

Door het oefenen van je aandacht, verbetert je  je focus, verbeter je je concentratie en kom je meer in je IK-kracht te staan.

Natuurlijk is mediteren goed voor iedereen maar dit is zeker heel belangrijk als je hooggevoelig bent. Als na verloop van tijd je bewustzijn verder toeneemt, kan je ook andere bewustzijnsniveaus gaan verkennen en op zoek naar antwoorden op vragen die je bezig houden om zo je persoonlijke groei steeds verder te ontwikkelen. Dit oneindige proces maakt dat meditatie nooit saai is en om die reden kan je altijd instromen tijdens mijn lessen, met of zonder meditatie ervaring.

Ik maak in de lessen onder meer gebruik van de methodieken uit de yoga (voornamelijk uit niet-bewegende asana’s), mindfulness, adem- en ontspanningstherapie, chakra’s, relaxatie, visualisatie, energie werk (Chi), psychologie, muziek en inspirerende verhalen. Met als doel het Bewust Zijn te verhogen en tot rust te komen zowel lichamelijk als geestelijk. In die rust creëer je ruimte voor vrede in het hoofd en liefde in je hart.

Meditatie is een cadeau aan jezelf!!

Het voordeel van samen mediteren is dat het concentratievermogen versterkt wordt als ook het geestelijk en lichamelijk ontspannen. Het delen van en luisteren naar elkaars ervaringen brengt je vaak een dieper niveau van Bewust Zijn. In de meditatieruimte zijn geen “huislijke” afleidingen of prikkels, alle materialen zijn aanwezig en alles staat voor je klaar. Het gevarieerde aanbod wordt door de cursisten als zeer prettig ervaren. Het is nooit saai. Kom gerust een keer mee doen en ervaar dat mediteren helemaal niet zo moeilijk en zweverig is maar heel interessant.

Data: op dinsdag avond, donderdag avond en vrijdag avond van 20.00 tot 21.30 uur. Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Lees hieronder een feedback van twee van mijn cursisten

Hoi Tasja,

Vorig jaar september ben ik begonnen met meditatielessen bij jou te volgen. In het begin vond ik het lastig om me te concentreren en de ontspanning die het  bracht toe te laten. Dat is in de loop van het jaar veel beter gegaan. Jouw lessen zijn altijd afwisselend, nooit hetzelfde maar ook met een aantal vaste onderdelen die structuur geven wat ik als prettig ervaar.
Binnenkomen, gaan zitten, groeten, de mantra, oefeningen/meditatie, verhaaltje/gedichtje, naar het eind toewerken en dan liggend ontspannen om daarna “gewekt” te worden met de belletjes, echt heerlijk! Als afsluiting elkaar weer groeten, kopje thee, kaartje trekken( wat een diversiteit, geweldig met altijd bijzondere afbeeldingen/teksten die me raken), en ervaringen delen.
Het is altijd bijzonder om te ervaren hoe iedereen binnenkomt ( ik zelf vaak gehaast) en hoe iedereen dan weer weg gaat, wat een verschil! Heerlijk ontspannen maar ook met nieuwe energie ga ik weg. Ik heb vooral veel aan de ademhalingsoefeningen en meditaties waardoor ik me bewust word van spanningen en die ook makkelijker los kan laten. Het mediteren heeft me meer rust en bewustwording gebracht.

Dankjewel!
Anne

Hoi Tasja,

Jij bent echt een kanjer je kan zo goed meditatie geven. Ben al bij verscheidene geweest en jij kan het het beste, super!! De compassie en liefde waarmee je de afwisselende meditatielessen vorm geeft is bijzonder en zeker het ervaren waard. De meditatielessen zijn in korte tijd belangrijk voor me geworden. Na de meditatielessen ga ik met een heerlijk ontspannen en goed gevoel huiswaarts. Ik merk het zelfs als ik de ochtend erop opsta. Ook op mijn werk geven ze aan dat ik rustiger ben geworden, en dit is ook een compliment aan jou met de oefeningen die je ons meegeeft. De rechte rug en kleermakerszit zijn nog niet echt vanzelfsprekend maar hier wordt aan gewerkt 😉

Groetjes,
Frank