Meditatie

meditatie ruimteNeem af en toe de tijd om stil te staan, je ogen te sluiten en diep adem te halen….

Mediteren heeft voor mij de kwaliteit van het leven verbeterd door bewust in het Hier en Nu te zijn. Dat heeft mij geïnspireerd om mijn rust en wijsheden te delen tijdens het geven van mijn eigen meditatielessen aan kinderen, volwassen en ouder samen met kind. Veel mensen zeggen meer innerlijke rust te willen ervaren, maar als je naar hun agenda kijkt doen ze er niets aan om deze rust te vinden. Het vinden van een juiste balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk. Om die juiste balans te helpen vinden, geef ik meditatie lessen.

Per dag hebben we wel 50.000 gedachten, alleen hebben we dat vaak niet door. Pas als we gaan mediteren, zijn we bewust van de duizenden gedachten, die langskomen. Mediteren wil niets anders zeggen, dan het oefenen van aandacht. Het doel van meditatie is het tot rust brengen van de gedachtestroom om bewust in het Hier en Nu te Zijn.

“Peace comes from within. Do not seek it without.” – Buddha

Ik maak in de lessen onder meer gebruik van de methodieken uit de yoga (voornamelijk uit niet-bewegende asana’s), mindfulness, adem- en ontspanningstherapie, relaxatie, visualisatie, energie werk, psychologie, muziek en inspirerende verhalen. Het gevarieerde aanbod wordt door de cursisten als zeer prettig ervaren. In een sfeer van rust sluiten we af met thee.

Het voordeel van samen mediteren is, dat het concentratievermogen versterkt wordt, als ook het geestelijk en lichamelijk ontspannen. In de meditatieruimte zijn geen “huislijke” afleidingen of prikkels. Alle materialen zijn aanwezig en alles staat voor je klaar.


Hieronder lees je de persoonlijke meditatie ervaring van een klant

Hoi Tasja,

De compassie en liefde waarmee Tasja de afwisselende meditatielessen vorm geeft is bijzonder en zeker het ervaren waard. De meditatielessen zijn in korte tijd belangrijk voor me geworden. Na de meditatielessen ga ik nu met een heerlijk ontspannen en goed gevoel huiswaarts. Ik merk het zelfs als ik de ochtend erop opsta. Ook op mijn werk geven ze aan dat ik wat rustiger ben geworden, en dit is ook een compliment aan jou met de oefeningen die je ons meegeeft. De rechte rug en kleermakerszit zijn nog niet echt vanzelfsprekend maar hier wordt aan gewerkt 😉

Groetjes,
Frank