Ga naar de inhoud

Holistisch Therapeut Voetreflex Oor acupunctuur Massages en Energetisch Healer

Gezondheid: Je Meest Waardevolle Bezit
Massage wordt wereldwijd erkend als een effectieve methode om zowel fysieke als mentale gezondheid te bevorderen. Het biedt talrijke voordelen die bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn. Een massage kan je helpen ontspannen, emoties verwerken en je zelfvertrouwen versterken. Het biedt verlichting bij diverse klachten, waaronder rug- en schouderpijn, hoofdpijn en hoge spierspanning.

Door het lichaam te bevrijden van spanningsgebieden, waardoor alle lichaamsfuncties optimaal kunnen functioneren. Het ‘resetten’ van je lichaam is een complex en veelzijdig proces. Soms zijn meerdere puzzelstukjes nodig om de oorzaak van je klachten te vinden, te begrijpen en te verhelpen.

Naast therapeutische massages, bied ik ook pure ontspanningsmassages aan. Je kunt bij mij terecht zonder de noodzaak van een re-integratietraject, vergoeding via verzekering of werkgever, of het invullen van ingewikkelde formulieren. Je kunt wel  de kwaliteit verwachten die je van mij gewend bent.

Ik ben er voor je om je preventief te ondersteunen of te begeleiden bij klachten op je weg naar herstel, veerkracht en een goede gezondheid.

Ontspanningsmassage: Rust voor Lichaam en Geest
Ben je (hoog)gevoelig? Dan ervaar je mogelijk de emoties van anderen intenser, komt kritiek harder aan, en kun je piekeren over zaken die anderen makkelijk van zich afzetten. Een ontspanningsmassage kan hierbij een uitkomst bieden. Het verlaagt de cortisolniveaus en stimuleert de aanmaak van serotonine, dopamine en oxytocine. Dit resulteert in een afname van het gevoel van gejaagdheid en stress in ons vermoeide lichaam.

Door je lichaam grondig te ontspannen, kunnen de effecten van pijn, vermoeidheid en stress aanzienlijk verminderen. Bovendien bevordert een ontspanningsmassage de rust in zowel lichaam als geest, waardoor de vicieuze cirkel van stress en fysieke ongemakken kan worden doorbroken.

Voetreflexmassage: Een Effectieve Weg naar Ontspanning
Je voeten vormen een unieke weerspiegeling van je algehele gezondheid en welzijn. Ze herbergen reflexzones die corresponderen met verschillende organen, spieren, zenuwen en emotionele centra in je lichaam. Voetreflexmassage benut deze zones om niet alleen je voeten maar je gehele lichaam te ontspannen en te revitaliseren.

Deze vorm van massage is bijzonder geschikt voor mensen die veel piekeren of kampen met hoofdpijn en migraine. Het is een bewezen methode om het lichaam te harmoniseren door de reflexzones systematisch te behandelen en te activeren.

Voetreflexmassage biedt ondersteuning bij een breed scala aan fysieke en mentale klachten, waaronder:

– Hoofdpijn en migraine
– Nek- en schouderklachten
– Rug- en gewrichtspijn
– Spijsverteringsproblemen
– Hormonale disbalans
– Vermoeidheid en burn-out
– Angst en stress

Ervaar hoe deze massage je naar een staat van diepe ontspanning leidt, waardoor je lichaam de kans krijgt zichzelf te resetten en te herstellen.

Oor acupunctuur: activeer je zelfhelend vermogen
Oor acupunctuur is gebaseerd op de ontdekkingen van de Franse neuroloog Dr. Nogier en de Duitse neuroloog Dr. Bahr. Zij hebben met behulp van functionele MRI’s aangetoond dat er reflexgebieden in het oor zijn die corresponderen met hersengebieden. Deze gebieden staan in verbinding met verschillende delen van je lichaam en geest, zoals je organen, je chakra’s en je emoties. Tijdens de behandeling lig je ontspannen met kleding aan op een comfortabele massagetafel eventueel met een dekentje over je heen.

Ik kan je helpen door hele fijne gouden verblijf naaldjes of zaadjes met een klein pleistertje op de reflexpunten in je oor te plaatsen. Dit kan dagen tot weken blijven zitten. Deze punten kun je nu zelf behandelen en stimuleren door er zacht op te duwen of te masseren.

Oor acupunctuur kan je helpen om:
– Je pijn te verminderen of te verlichten
– Je stress te verminderen of te voorkomen
– Je stemming te verbeteren of te stabiliseren
– Je slaap te verbeteren of te herstellen
– Je verslavingen of gewoontes te doorbreken of te veranderen

Trauma release massage: een zachte manier om trauma’s te verwerken
Heb je last van spanning, PTSS of onverwerkt trauma? Dan kan je zenuwstelsel chronisch overactief zijn, waardoor je moeilijk kunt ontspannen en slapen. Trauma kan ook leiden tot psychosomatische klachten en emotionele problemen, zoals:
Paniek, hartkloppingen, oppervlakkig ademen, onrust, krachtverlies in de spieren. Depressieve symptomen, stress, uitputting, hulpeloosheid, onmacht dissociatie, beperkt spectrum van gevoelens, gevoel van “er niet zijn” of  “niet welkom” zijn.

De Trauma release massage is een unieke lichaamsgerichte behandeling die je kan helpen om op een hele zachte manier traumatische gebeurtenissen te verwerken. Ik maak gebruik van je autonome sensorische meridiaan respons om je zenuwstelsel te stimuleren en te ontspannen. Door deze unieke benadering maakt je lichaam meer oxytocine aan, een hormoon dat stress vermindert en een gevoel van verbondenheid en vertrouwen bevordert. Gebaseerd is op de nieuwste inzichten van onder andere de Poly vagaal theorie en de nervus vagus.

Metamorfose massage: een massage voor ontspanning, transformatie en heling
Metamorfose massage, ook wel de boeddhistische massage genoemd, is een massage die een zeer sterke meditatieve werking heeft. Het is een hele rustige en zachte behandeling die bestaat uit een helende aanraking van de reflexzone van de wervelkolom die terugkomt op de voeten, de handen en het hoofd. Deze punten bevatten de herinnering aan alles wat we in ons leven hebben meegemaakt, ook voor onze geboorte.

Metamorfose massage is geschikt voor mensen die in een periode van transformatie en persoonlijke groei zitten. Door de reflexzones met aandacht te behandelen, kun je (oude) blokkades en patronen loslaten en meer ruimte creëren voor jezelf. Je kunt je meer verbonden voelen met je ware essentie en je levensdoel. Tijdens de behandeling lig je met kleding aan op een verwarmde massagetafel met een lekker dekentje over je heen.

Reiki en energetische healing: voor heling op een dieper niveau
Reiki is een energetische helingstechniek die zijn oorsprong heeft in Japan. Het woord “reiki” is samengesteld uit twee Japanse termen: “rei” wat “universeel” betekent, en “ki” wat “levensenergie” betekent. Reiki beoogt het herstellen en in evenwicht brengen van de energiestroom in het lichaam, waardoor heling op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau mogelijk wordt. Het wordt beheerd door “handoplegging” en is gebaseerd op het idee dat een onzichtbare “levenskracht-energie” door ons heen stroomt en waardoor we leven.
Als iemands “levenskracht-energie” laag is, hebben we meer kans ziek te worden of stress te voelen, en als die hoog is, zijn we beter in staat om gelukkig en gezond te zijn. Mijn werk is veelzijdig, ik ben naast Energetisch healer ook Sjamaan en Reiki master. Ik maak gebruik van onder andere helende kruiden, klanken, geurfrequenties, de elementen, kristallen en het medicijnwiel. In deze tijd van verhoogde tijdsdruk, vele informatiestromen, geluiden, beelden, mensen, drukte en hectiek wordt het steeds belangrijker je rust te vinden.

Een healing kan helpen om beter met je gevoeligheid om te gaan, je grenzen te voelen, je energie te balanceren en je lichaamsbewustzijn te vergroten. Je leert om beter naar je lichaam te luisteren en je eigen ruimte in te nemen.

Hoe kan ik je nog meer ondersteunen?
Ik kan je extra ondersteuning bieden met een therapeutisch advies over supplementen, celzouten en Bachbloesems. We bespreken samen hoe je ze moet gebruiken en hoe lang.

Hoe maak je een afspraak? Maak een afspraak overzichtelijk met de digitale agenda via de website of  stuur mij gerust een berichtje.

Warme groet,
Tasja

De gezondheidsvoordelen van een massage:

  1. Soepelere spieren: Een massage zorgt ervoor dat spieren worden losgemaakt, het verzacht pijnlijke spieren en helpt de spieren te ontspannen.
  2. Minder stress: Massage zet je gedachten even stil, vermindert bezorgdheid, slapeloosheid en depressie.
  3. Betere slaap: Massage bevordert een diepere slaap en zorgt ervoor dat je fris ontwaakt.
  4. Gelukshormonen: Tijdens massage komen gelukshormonen (serotonine en endorfine) vrij, waardoor je je blij en prettig voelt.
  5. Gezonde huid: Massage maakt je huid elastischer en verbetert de doorbloeding.
  6. Soepelere spieren: Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren, waardoor ze ontspannen.
  7. Verbeterde bloedcirculatie: Massage activeert de bloedsomloop en voorziet het lichaam van verse voedingsstoffen.
  8. Verwijdering van afvalstoffen: Massage stimuleert de lymfevaten en versnelt de afvoer van afvalstoffen.
  9. Betere ademhaling: Dieper ademhalen dankzij massage zorgt voor meer zuurstof naar longen en hart.
  10. Betere concentratie: Een gekalmeerde geest helpt helderder te denken.

Massage draagt dus echt wel bij aan zowel fysieke als mentale gezondheid! 😊

📙 Gastenboek  📙 
Het is zo fijn bij Tasja, ze snapt gewoon ieder woord wat je zegt en haar empathisch vermogen is gewoon zo sterk. En ik kom volledig tot rust tijdens haar behandeling en daarna ervaar ik kracht en rust in mijn hele lichaam en geest. 🙏🏻