Mediteren

Neem af en toe de tijd om stil te staan, je ogen te sluiten en diep adem te halen….
Mediteren wil niets anders zeggen, dan het oefenen van je aandacht om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen en je bewustzijn te verruimen. Je traint om je aandacht naar binnen te richten in plaats van naar buiten en om je gedachtenstoom tot rust te brengen. Het voordeel van samen mediteren is dat het concentratie vermogen versterkt wordt als ook het geestelijk en lichamelijk ontspannen. Samen mediteren brengt je vaak in een dieper niveau van bewustzijn dan wanneer je alleen probeert te mediteren. Meditatie heb je nodig om te kunnen groeien in spiritualiteit.

Het vinden van een juiste balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk
Ik begeleid je graag om de rust binnen jezelf te vinden, te (her)ontdekken en verder te ontwikkelen. Yoga, Mindfulness, adem- en ontspanningsoefeningen, chakra’s de 7 sleutels van bewustzijn, relaxatie, visualisatie, kosmische energie werk (Chi), psychologie, theorie, praktijk, muziek, inspirerende verhalen maar ook mantra’s kunnen een onderdeel zijn van de  meditatie lessen.

Meditatie lessen
Iedere dinsdag, donderdag en vrijdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Kosten €32,50 per maand per incasso. Eenmalig inschrijfgeld €17,50 en 1 maand opzegtermijn. Losse les €15,- . Tijdens de schoolvakantie geen les. In de meditatieruimte zijn geen “huislijke” afleidingen of andere prikkels. Alle materialen zijn aanwezig en de thee met iets lekkers staat voor je klaar.

Gastenboek
Hoi Tasja, jij bent echt een kanjer je kan zo goed meditatie geven. Ben al bij verscheidene geweest en jij kan het het beste, super!! De compassie en liefde waarmee je de afwisselende meditatielessen vorm geeft is bijzonder en zeker het ervaren waard. De meditatielessen zijn in korte tijd belangrijk voor me geworden. Na de meditatielessen ga ik met een heerlijk ontspannen en goed gevoel huiswaarts. Ik merk het zelfs als ik de ochtend erop opsta. Ook op mijn werk geven ze aan dat ik rustiger ben geworden en dit is ook een compliment aan jou met de oefeningen die je ons meegeeft. De rechte rug en kleermakerszit zijn nog niet echt vanzelfsprekend maar hier wordt aan gewerkt!
Groetjes, Frank

Hoi Tasja, vorig jaar september ben ik begonnen met meditatielessen bij jou te volgen. In het begin vond ik het lastig om me te concentreren en de ontspanning die het  bracht toe te laten. Dat is in de loop van het jaar veel beter gegaan. Jouw lessen zijn altijd afwisselend, nooit hetzelfde maar ook met een aantal vaste onderdelen die structuur geven wat ik als prettig ervaar. Het is altijd bijzonder om te ervaren hoe iedereen binnenkomt (ik zelf vaak gehaast) en hoe iedereen dan weer weg gaat, wat een verschil! Heerlijk ontspannen maar ook met nieuwe energie ga ik weg. Ik heb vooral veel aan de ademhalingsoefeningen en meditaties waardoor ik me bewust word van spanningen en die ook makkelijker los kan laten. Het mediteren heeft me meer rust en bewustwording gebracht.
Dankjewel! Anne