Meteen naar de inhoud

Yoga Meditatie Mindfulness Mantra’s rust & ontspanning

Kom tot rust en ontspanning tijdens onze meditatielessen in groepsverband. Ook individuele lessen of lessen met een kleine groep op afspraak zijn mogelijk. Kies voor een vaste avond op dinsdag, donderdag of vrijdag van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Kun je een keer niet op je vaste avond? Geen probleem, er is bijna altijd een inhaalmogelijkheid in dezelfde week.

Mediteren betekent het oefenen van je aandacht om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen, je vitaliteit te bevorderen en je bewustzijn te verruimen. Onze ademhaling is de schakel tussen lichaam en geest. Ademhalingsoefeningen (Pranayama) zijn bedoeld om de kracht van Prana in te zetten om onze energiekanalen (nadi’s) te openen en vrij te maken. De lessen zijn gericht op het teruggaan naar je ware zelf, naar je werkelijke ik. Je traint om je aandacht naar binnen te richten in plaats van naar buiten te keren en je gedachtenstroom tot rust te brengen.

Het vinden van een juiste balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk. Ik begeleid je graag om de rust te vinden, te (her)ontdekken en verder te ontwikkelen. Het voordeel van samen mediteren is dat het concentratievermogen versterkt wordt. Het gevarieerde aanbod wordt door de cursisten als zeer prettig ervaren. De lessen zijn altijd anders, maar het resultaat is altijd weer hetzelfde: ontspannen naar huis gaan.

De positieve effecten kunnen zijn:
Minder stress en meer ontspanning
Minder snel emotioneel of gevoelens van ongelukkigheid
Meer positieve gedachten en alles veel minder somber inzien
Vermindert gevoelens van angst, depressie, machteloosheid en frustratie

Je kunt meditatie inzetten om een burn-out of depressie te verhelpen of om ervaringen te verwerken. Door te reflecteren schep je orde in de chaos in je hoofd. In sommige gevallen krijg je een vergoeding via je aanvullende verzekering.

Materialen zijn aanwezig, dus het enige wat je hoeft mee te nemen is makkelijk zittende kleding, warme sokken en eventueel een drinkflesje. Een abonnement kost €40 per maand (via automatische incasso) met een opzegtermijn van 1 maand en zonder inschrijfkosten. Probeer het eens uit met een proefles voor €10 of doe een losse of extra les mee voor €20.

Na de les staat er kruidenthee met iets lekkers voor je klaar en we sluiten de avond af met een persoonlijke inzichtkaart.

Namasté, Tasja

♥ Gastenboek

Hoi Tasja,
Jij bent echt een kanjer in het geven van meditatielessen. Ik ben al bij verschillende meditatieleraren geweest en jij bent veruit de beste! De compassie en liefde waarmee je de steeds weer afwisselende meditatielessen vormgeeft is bijzonder en zeker het ervaren waard. De meditatielessen zijn in korte tijd heel belangrijk voor mij geworden. Na elke les ga ik met een heerlijk ontspannen en goed gevoel naar huis. Ik merk zelfs dat ik de volgende ochtend nog steeds ontspannen ben. Het mediteren heeft me meer rust en bewustwording gebracht. Dankjewel!

Lieve Tasja,
Wat heb ik weer heerlijk geslapen na de superfijne meditatieles van gisteravond. Dankjewel Tasja, je maakt elke meditatieavond een stukje mooier, liefdevoller en lichter. Door jouw lessen heb ik zoveel inzichten en inspiratie ontvangen. Het is echt heel helend om bij jou te mediteren. Ik voel me na elke les zo ontspannen en vol energie. Je hebt echt een bijzonder talent om mensen te helpen hun innerlijke rust te vinden. Ik kijk al weer uit naar volgende week.
Namasté.In stilte zitten,
adem in, adem uit,
gedachten komen en gaan
maar ik blijf hier
in dit moment
in rust en vrede
Al één Zijn