Meteen naar de inhoud

Therapie en Coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling, groei en bewustzijnstransformatie.

Om je fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele welzijn te ondersteunen. Mijn diensten omvatten o.a. Psychosociale Therapie, Trauma Coaching, Familie & Systeem Opstellingen, Auriculo Therapie, Adem- en Ontspanningstherapie, Mindfulness en Holistische Coaching.

Als holistisch therapeut in de complementaire zorg en integratieve geneeskunde beschouw ik de mens als één geheel. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar je fysieke en mentale gezondheid, maar ook naar je emotionele, sociale en spirituele welzijn.

Mijn therapie en coaching zijn bedoeld voor iedereen die zijn of haar gezondheid en zelfhelend vermogen wil ondersteunen, behouden en stimuleren. Soms is daar wat extra hulp bij nodig, zoals een training of traject. Er zijn verschillende werkvormen mogelijk waarbij emoties, overtuigingen, zingeving en vitaliteit centraal staan.

Deze methodes zijn gericht op zelfkennis en bewustzijnstransformatie. Je leert jezelf beter kennen en begeleiden om op een positieve en effectieve manier verandering in gang te zetten. Dit helpt je om ten volle in het nu te leven en te genieten.

ONTDEK EEN SCHATKIST AAN MOGELIJKHEDEN

Ik bied zowel preventieve zorg als hulp bij fysieke, psychische en emotionele klachten, inclusief “onverklaarbare” SOLK klachten. Samen stellen we een behandelplan op dat rekening houdt met jouw doelen, wensen en leefsituatie. We kijken naar wat haalbaar is voor jou en passen het plan indien nodig aan. Gesprekken, ervaringsoefeningen en thuisopdrachten vormen de basis van de coaching. Gemiddeld zijn er 5-20 sessies nodig, afhankelijk van de hulpvraag en klachten.

Tijdens ons eerste gesprek inventariseren we je medische voorgeschiedenis en huidige klachten om een zo goed mogelijk beeld van je gezondheidssituatie te krijgen. We kijken niet alleen naar recente gebeurtenissen, maar ook naar stressvolle situaties die gedurende je leven hebben plaatsgevonden. Als je medicijnen gebruikt of een uitgebreidere medische voorgeschiedenis hebt, kan het nuttig zijn om een lijstje te maken en mee te nemen.

Na het consult: Vermijd zwaar lichamelijk belastende situaties zoals intensief sporten, de sauna of roken 2-3 uur voor en na de behandeling. Neem na het consult tijd voor bijvoorbeeld een wandeling langs de prachtige Zeeuwse stranden, een heerlijk (voeten)bad en het drinken van extra water of kruidenthee. Dit heeft een positieve invloed op het helingsproces en het resultaat. Gun jezelf de tijd om alles te laten integreren.

De meer lichaamsgerichte behandelingen zijn goed te combineren met deze therapievormen. Denk bijvoorbeeld aan voetreflexologie of een Reiki behandeling voor diepe ontspanning bij stress- en burn-outklachten.

Vergoeding door zorgverzekering: De behandelingen kunnen gedeeltelijk of geheel vergoed worden door uw zorgverzekering als u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie. Vaak geldt er een maximum bedrag per dag en per jaar. U heeft geen verwijsbrief nodig en het verplichte eigen risico is niet van toepassing op vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Het uiteindelijke doel is dat je vanuit je hart leert leven
en voelt wat je werkelijk wilt en wie je bent.

Mijn Positieve Gezondheid. Deze test omvat zes belangrijke pijlers en kan worden gebruikt om jouw Positieve Gezondheid zichtbaar te maken in een spinnenwebmodel. Dit helpt je om te kiezen en te bespreken wat voor jou belangrijk is.

Familie- of Systemische Opstellingen. Dit is een magisch proces dat voortdurend in beweging is en steeds naar balans zoekt. Met een opstelling worden de elementen uit het systeem waarin je vastloopt zichtbaar gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een tafelopstelling, vloerankers of representanten. Er zijn basisprincipes in het systemisch werken en als één van deze basisprincipes verstoord raakt door omstandigheden, ontstaat er een verschuiving. Tijdens de opstelling kan deze vaak onbewuste verstoring zichtbaar en opgehelderd worden.

Tension & Trauma Releasing Therapie (T.R.T.). T.R.T. is de snelste manier om vastgehouden spanning los te laten. Het is een intensieve methode om het lichaam te helpen patronen van diep liggende spierspanning veroorzaakt door stress, trauma, spanningen, chronisch opgebouwde spanning en onverwerkte emoties te ontladen die in het lichaam vastzitten. Deze methode bestaat uit ademwerk dat het ontladingsmechanisme activeert en zo kan het lichaam terugkeren naar rust, balans en zijn of haar vertrouwde kalme staat van zijn. Wanneer je weet hoe T.R.T. werkt, kun je deze methode als zelfzorg inzetten wanneer je het nodig hebt.

Auriculo Therapie, ook wel bekend als oor acupunctuur, is effectief bij talloze aandoeningen, klachten en symptomen, inclusief psychische klachten. In overleg plaats ik hele fijne verblijfsnaaldjes en/of magneetbolletjes met een klein pleistertje op reflexpunten. Door daarna deze specifieke punten zelf te stimuleren door er zacht op te duwen of te masseren, wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam dagen tot weken na plaatsing nog steeds geprikkeld, gestimuleerd. Alles is terug te vinden in het oor, zoals de organen (bijvoorbeeld de longen en nieren), chakra’s en emoties. De Franse neuroloog Dr. Nogier is de grondlegger van deze vorm van acupunctuur en de reflexgebieden zijn later door de Duitse neuroloog Dr. Bahr in kaart gebracht met behulp van functionele MRI’s. Er is wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van de reflexgebieden verdeeld over het oor en bij het aanprikken in een gestoord gebied is er activiteit te zien in het bijbehorende hersengebied. De prikjes van de dunne naalden voel je nauwelijks, hoewel soms een soort schokje wordt ervaren (dit fenomeen heet Dé Qi).

E.F.T. (Emotional Freedom Techniques) en Emotioneel Evenwicht zijn beide lichaamsgerichte, zeer effectieve en zachte methodes waarbij geklopt wordt op het lichaam via het meridiaanstelsel. Deze Tapping Techniek wordt gecombineerd met affirmaties en ademhaling om emoties, overtuigingen en trauma los te laten. Het is een mooie methode om zelf iets te kunnen doen om overmatige stress direct aan te pakken en definitief op te lossen. Iedereen kan deze technieken leren en daarmee heb je gelijk de sleutel in handen om je dagelijkse leven een stuk aangenamer te maken.

Cognitieve Gedragstherapie gaat ervan uit dat gedachten, gedrag en gevoelens met elkaar samenhangen. Je leert hoe je je gedrag kunt veranderen door niet-helpende gedachten om te buigen naar helpende gedachten.

Voice Dialogue is een methode waarbij je in gesprek gaat met de verschillende persoonlijkheden in jezelf. Je komt in dialoog met je verschillende rollen, elk met hun eigen manier van denken, voelen, gedrag, waarneming en energie. In Voice Dialogue worden de verschillende rollen uitgenodigd om zich te manifesteren en blijken ze vaak heel wat te vertellen te hebben. Door deze rollen los te zien van je identiteit maak je ruimte voor fundamentele persoonlijke groei. Wie je bent is namelijk niet de rol zelf, maar het bewustzijn en de essentie erachter. Wat wil de rol je zeggen? Waarin wil zij of hij jou helpen of waarvoor behoeden? Door de rollen los te koppelen ontstaat er meer vrijheid in je eigen denken en beperk je jezelf niet langer.

Adem- en Ontspanningstherapie van Dixhoorn, Heart Math, Hypnose, Mindfulness, T.R.T., Yoga en Meditatie helpen je om een betere balans te vinden door zelf te bepalen wanneer je op het gaspedaal of op de rem gaat staan. Je krijgt inzicht in hoe gedachten en gevoelens je hartritme beïnvloeden en hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. Stressvermindering heeft een positief effect op tal van processen: je kunt je beter concentreren, ontspannen, beter slapen en voelt je fysiek en emotioneel veel vitaler. Dit kan eventueel gecombineerd worden met T.R.T., ontwikkeld door Dr. David Berceli als een methode voor gezonde zelfregulatie. Al deze methodes geven je de regie terug over jouw eigen stressregulatie.

Als extra ondersteuning kan na een gezichtsanalyse en een vragenlijst aanvullend een therapeutisch advies gegeven worden in supplementen van de Schussler celzouten en/of de Bach bloesems. Samen kijken we naar het gebruik en de duur. Dit zijn natuurlijke producten en vormen een risicovrije therapie zonder bijwerkingen of verslavingen.

Bachbloesems zijn ontdekt door Dr. Bach, die stelde dat er een direct verband bestaat tussen psychische gewaarwordingen en fysieke symptomen. Hij onderscheidde zeven persoonlijkheidstypen, elk met een duidelijk te identificeren karakterstructuur en geestesgesteldheid. De Bachremedies zijn dan ook opgedeeld in zeven categorieën: 1) Angst, 2) Onzekerheid, 3) Onvoldoende belangstelling in het hier en nu, 4) Eenzaamheid, 5) Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën, 6) Ontmoediging en wanhoop, en 7) Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.