Psychosociale therapie en ontspannings coach

Krijg inzicht en grip op je gedachtes en patronen. Psychosociale therapie is een vorm van psychotherapie waarbinnen jouw emoties, overtuigingen, zingeving en wat binnen in jou leeft, centraal staat en er wordt gekeken naar de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Psychosociale therapie wordt vaak integraal toegepast in een behandeling of traject.

Binnen deze therapievorm wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes. Zoals ‘Voice diologue’ waarin je in gesprek gaat met de verschillende persoonlijkheden in jezelf. Bij ‘Familie-, tafel of systeem-opstellingen’ wordt in een groep mensen representanten in de vorm van andere mensen of systemen opgesteld. Bij een 1 op 1 opstelling wordt gebruik gemaakt van bv poppetjes of vloerankers. Dit is om emoties, gevoelens en patronen inzichtelijk en helder te krijgen om vervolgens te kunnen veranderen. ‘Emotioneel Evenwicht’ en ‘E.F.T.’ zijn beide effectieve methodes waarbij geklopt wordt op accupunctuurpunten samen met affirmaties om emoties, overtuigingen en trauma te transformeren. Al dan niet in overleg met behulp van andere methodieken die bij de hulpvraag aansluit. Te denken aan Auriculotherapie, Voetreflex, Adem en Ontspanningstherapie van Dixhoorn, Mindfulness en meditatie, Opstellingen, P.R.I. en Tekenanalyse.  

Mijn werkwijze is met zorg en aandacht afgestemd op wat het beste bij jou past. Gericht op het stimuleren en behouden van gezondheid, het zelfhelend vermogen, preventie, vitaliteit, welbevinden. Om een oplossing of het gereedschap te bieden om jezelf op een positieve en effectieve manier te ont-wikkelen.

Als extra ondersteuning: kan een therapeutisch advies gegeven worden in supplementen van de Schussler celzouten en/of de Bach bloesems. Kijken we samen naar het gebruik en duur. Dit zijn natuurlijke producten en vormen een risicovrije therapie zonder bijwerkingen en verslavingen. 

Voor wie is Psychosociale therapie? Psychosociale therapie kan zowel voor fysieke als psychische/emotionele klachten worden ingezet als voor SOLK  “onverklaarbare” klachten. 

Auriculotherapie is meer bekend onder de naam ooracupunctuur

Deze therapie werkt effectief bij talloze aandoeningen, klachten en symptomen, ook psychische klachten kunnen behandeld worden. Met een individueel ingestelde elektrische puntzoeker zijn de te behandelen reflexpunten op het oor exact te verifiëren. In overleg plaats ik een hele fijne verblijfsnaaldjes en/of magneet bolletjes precies op deze reflexpunten afgeplakt met een klein pleistertje. Door daarna deze specifieke punten zelf te stimuleren door er zacht op te duwen wordt dagen tot weken na de behandeling het zelfhelend vermogen van het lichaam nog geprikkeld, gestimuleerd en geactiveerd. Dit maakt deze methode zo effectief.

Alles is terug te vinden in het oor bv de organen zoals de longen, de nieren maar ook de chakra’s en emoties. De Franse neuroloog Dr Nogier is grondlegger van deze vorm van acupunctuur. De reflexgebieden zijn later door een Duitse neuroloog Dr Bahr in kaart gebracht met behulp van functionele MRI’s. Er is wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van de reflexgebieden verdeeld over het oor, en bij het aanprikken in een gestoord gebied is er activiteit te zien in het bijbehorende hersengebied. De prikjes van de dunne naalden voel je nauwelijks. Wel wordt een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet Dé Qi.

Acupunctuur kan bij allerlei klachten ingezet worden. Het meest bekend is deze therapie als ondersteuning bij het stoppen met roken of bij het afvallen, maar o.a. ook pijnklachten van het bewegingsapparaat, hoofdpijn, migraine, stoornissen in de functie van de organen, allergische klachten (huid en luchtwegen), slaapstoornissen, stress en psychische klachten en klachten zonder aantoonbare oorzaak behoren tot de indicaties van auriculo therapie.

Let op: blootstelling aan zwaar lichamelijk belastende situaties (bijvoorbeeld intensief sporten, de sauna of roken) 2 – 3 uur vóór en ná de behandeling graag vermijden.

Advies: maak na een consult tijd vrij voor een wandeling langs de Zeeuwse stranden, een (voeten)bad en/of het drinken van extra water of (kruiden)thee. Dit heeft een positieve invloed op de helingsprocessen en het resultaat.