Meteen naar de inhoud

Psychosociaal-, Trauma Release-, Energetisch- Therapeut, Familie en Systeem opsteller

De consulten kunnen gedeeltelijk of geheel vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent.

Wat doet een psychosociaal therapeut? Wanneer een cliënt psychische en/of sociale problemen ervaart, helpt de psychosociaal therapeut de cliënt om zijn gevoelens vollediger te ervaren, zijn gedachten te verhelderen, en zijn (interpersoonlijk) gedrag effectiever te maken.

Mijn werkvormen zijn onder andere Familie- en systeemopstellingen, Trauma release therapie, ooracupunctuur, Adem- en ontspanningstherapie van Dixhoorn, energetisch werken, EFT, Emotioneel evenwicht, Cognitieve gedragstherapie, Voice dialogue, HeartMath, hypnose, yoga, meditatie, Schüssler celzouten, Bach bloesems en chakra – kristal – bloesem tincturen.

Ik geef je graag wat uitleg over de mogelijkheden die ik je kan bieden. Samen stellen we een behandelplan op dat rekening houdt met jouw doelen, hulpvraag, wensen en leefsituatie. We kijken naar wat haalbaar is voor jou en passen het plan indien nodig aan, afhankelijk van de hulpvraag, klachten en vergoedingen. Elke sessie is maatwerk en afgestemd op jou en wat jij op dat moment nodig hebt.

Familie- of Systemische Opstellingen 1 op 1. Dit is een magisch proces dat voortdurend in beweging is en steeds naar balans zoekt. Met een opstelling maak je de elementen uit het systeem waarin je vastloopt zichtbaar. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een tafelopstelling, vloerankers of knuffels.

Familieopstellingen in een groep. Familieopstellingen zijn voor iedereen een krachtige tool voor persoonlijke groei en transformatie. Iedere maand organiseer ik een familieopstellingen middag. In het systemisch werken zijn er basisprincipes die voor harmonie zorgen. Als één van deze principes verstoord wordt door omstandigheden, ontstaat er een verschuiving. Tijdens de opstelling kun je deze vaak onbewuste verstoring zichtbaar maken en ophelderen. Als je vaker komt, zul je merken dat er steeds meer verdieping plaatsvindt. Patronen worden steeds duidelijker en blokkades beginnen stapsgewijs te transformeren

Trauma release therapie is een therapie die je kan helpen bij mentale en lichamelijke klachten en problemen. Het is een intensieve methode om het lichaam te helpen patronen van diepe spierspanning, veroorzaakt door stress, trauma, spanningen, chronische spanning en onverwerkte emoties, te ontladen. Deze spierspanning zit vast in je lichaam en belemmert je natuurlijke balans. Mijn methode heeft een patent gebaseerd op de nieuwste inzichten en praktijken op het gebied van traumatherapie. Deze methode bestaat niet uit praten maar uit lichaamswerk dat het ontladingsmechanisme van het trauma activeert, zodat je lichaam kan terugkeren naar rust, balans en een kalme staat van zijn. Als je leert hoe traumaverwerking werkt, kun je deze methode zelf toepassen wanneer je dat nodig hebt.

Ooracupunctuur is een effectieve therapie voor veel aandoeningen, klachten en symptomen, ook op psychisch gebied. Ik kan je helpen door heel fijne naaldjes of magneetbolletjes met een klein pleistertje op de reflexpunten in je oor te plaatsen. Deze punten staan in verbinding met verschillende delen van je lichaam en geest, zoals je organen, je chakra’s en je emoties. Door deze punten zelf te stimuleren door er zacht op te duwen of te masseren, activeer je het zelfhelend vermogen van je lichaam. Dit effect kan dagen tot weken aanhouden. Ooracupunctuur is gebaseerd op de ontdekkingen van de Franse neuroloog Dr. Nogier en de Duitse neuroloog Dr. Bahr. Zij hebben met behulp van functionele MRI’s aangetoond dat er reflexgebieden in het oor zijn die corresponderen met hersengebieden. Ooracupunctuur is dus een wetenschappelijk onderbouwde therapie die je kan helpen om meer balans en welzijn te ervaren.

Past Reality Integration (PRI) is een vorm van psychotherapie die je helpt om jezelf te bevrijden van destructieve gevoelens en gedragingen die je leven negatief beïnvloeden. Deze gevoelens en gedragingen zijn vaak het gevolg van pijnlijke ervaringen uit je jeugd, die je hebt verdrongen of ontkend. Met PRI leer je hoe je deze oude pijn kunt herkennen, voelen en verwerken, zodat je niet langer wordt getriggerd door situaties in het heden. PRI helpt je om meer in contact te komen met je ware zelf, je essentie, die vrij is van angst, schuld, schaamte, boosheid en verdriet. PRI geeft je de tools om zelfstandig aan je eigen groei en heling te werken, zodat je meer rust, balans en vreugde kunt ervaren in je leven. PRI is gebaseerd op de nieuwste inzichten en praktijken op het gebied van traumatherapie.

EFT (Emotional Freedom Techniques) en Emotioneel evenwicht. Beide tappingtechnieken pas ik graag toe. Het zijn lichaamsgerichte, zeer effectieve en zachte methodes waarbij geklopt wordt op het lichaam via het meridiaanstelsel. Deze tappingtechniek wordt gecombineerd met affirmaties en ademhaling om emoties, overtuigingen en trauma los te laten. Ook dit is een fijne methode om zelf iets te kunnen doen om overmatige stress direct aan te pakken en definitief op te lossen. Iedereen kan deze technieken leren en daarmee heb je gelijk de sleutel in handen om je dagelijkse leven een stuk aangenamer te maken.

Affirmaties zijn positieve zinnen die je tegen jezelf zegt om je gedachten, gevoelens en gedrag te beïnvloeden. Door affirmaties te herhalen, kun je je zelfvertrouwen, motivatie, gezondheid, geluk en succes vergroten. Affirmaties werken volgens het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak horen of zien. Door jezelf positieve boodschappen te geven, kun je je onderbewuste programmeren om meer in lijn te zijn met je doelen en wensen.

Cognitieve Gedragstherapie gaat ervan uit dat gedachten, gedrag en gevoelens met elkaar samenhangen. Je leert hoe je je gedrag kunt veranderen door niet-helpende gedachten om te buigen naar helpende gedachten.

Voice dialogue is een systemische methode waarbij je in gesprek gaat met de verschillende persoonlijkheden in jezelf. Je leert je verschillende rollen kennen, elk met hun eigen manier van denken, voelen, gedrag, waarneming en energie. Elke rol heeft een boodschap voor je. Een rol wil je helpen of beschermen. Als je in gesprek gaat met deze rollen, dan ontdek je wat ze je willen vertellen. Door deze rollen te zien als delen van jezelf, maak je ruimte voor fundamentele persoonlijke groei. Wie je bent, is namelijk niet de rol zelf, maar het bewustzijn en de essentie erachter. Door de rollen te onderscheiden, ontstaat er meer vrijheid in je eigen denken en beperk je jezelf niet langer.

Adem- en ontspanningstherapie van Dixhoorn, Heart Math, yoga en meditatie 1 op 1. Dit zijn allemaal methoden die je kunnen helpen een betere balans te vinden. Je leert zelf te bepalen wanneer je gas geeft of remt. Je krijgt ook inzicht in hoe je gedachten en gevoelens je adem en hartritme beïnvloeden. En je leert hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. Door stress te verminderen, verbeter je tal van processen: je concentratie, je ontspanning, je slaap en je vitaliteit. Ik verzorg naast 1 op 1 ook meditatie lessen aan groepen op wekelijkse basis .

Als extra ondersteuning kan ik je na een gezichtsanalyse en een vragenlijst een therapeutisch advies geven over supplementen van de Schussler celzouten. Dit zijn natuurlijke producten die je kunnen helpen je gezondheid en welzijn te verbeteren. Ze hebben geen bijwerkingen of verslavingen. Samen kijken we naar het gebruik en de duur van de supplementen die het beste bij jou passen.

Bachbloesems zijn natuurlijke tincturen die je helpen je geest en emoties in balans te brengen. Ze zijn ontwikkeld door de Britse arts Edward Bach, die een holistische benadering van de geneeskunde nastreefde. Hij ontdekte dat er 38 bloemen- en plantenextracten zijn die elk bij een specifieke gemoedstoestand passen. Deze Bachbloesems ondersteunen je algehele welzijn door je te helpen harmonie te vinden in jezelf. Ik help je graag met het geven van een professioneel advies.

Vermijd zwaar lichamelijk belastende situaties zoals intensief sporten, de sauna of roken twee tot drie uur voor en na de behandeling. Neem na het consult tijd voor bijvoorbeeld een wandeling langs de prachtige Zeeuwse stranden en het drinken van extra water of kruidenthee. Dit heeft een positieve invloed op het herstelproces en het resultaat. Gun jezelf de tijd om alles te laten inwerken.

Mijn therapie en coaching zijn bedoeld voor iedereen die zijn of haar gezondheid en zelfhelend vermogen wil ondersteunen, behouden en stimuleren. Soms is daar wat extra hulp bij nodig, zoals een kort traject. Je leert jezelf beter kennen en begeleiden om op een positieve en effectieve manier verandering in gang te zetten.

Ik bied zowel preventieve zorg als hulp bij fysieke, psychische en emotionele klachten, inclusief de “onverklaarbare” SOLK klachten. Veel mensen wachten (onnodig) lang op hulp, met het gevaar dat de problemen, klachten en symptomen elke dag erger worden. Therapie is geen teken van zwakte, maar van kracht. Het betekent dat je de moed hebt om jezelf te ontdekken, te veranderen en te groeien.

Wil je meer weten naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me  op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik hoop je te ont-moeten en help je graag verder.

📙 Gasten boek 📙 
Beste Tasja, 
Ik ben zo blij dat ik bij jou een traject heb gedaan. Je hebt me op een professionele, warme en vooral geduldige ♥ manier geholpen om meer inzicht te krijgen in de verschuivingen en de invloed daarvan op mijn leven. Ik durf nu mijn plaats in te nemen en ik voel me veel beter en sterker dan voorheen. Dankjewel voor je waardevolle hulp en begeleiding. Ik blijf bij je terugkomen. Je bent fantastisch!
Lieve groet.