Ga naar de inhoud

Informatie

Openingstijden Praktijk Al één Zijn? De praktijk is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Neem contact met mij op voor uitzonderingen op deze tijden. Tijdens vakanties en feestdagen zijn er geen lessen of consulten.

Medicijnen en medische voorgeschiedenis? Als je medicijnen gebruikt of een uitgebreide medische voorgeschiedenis hebt, raad ik je aan om aanvullende informatie mee te nemen. Zo kunnen we je medische voorgeschiedenis en huidige klachten inventariseren om een zo goed mogelijk beeld van je gezondheidssituatie te krijgen.

Hoe kun je het effect van de behandeling optimaliseren? Om het effect van de behandeling te optimaliseren, is het belangrijk om zwaar lichamelijk belastende situaties zoals intensief sporten, de sauna of roken te vermijden twee tot drie uur voor en na de sessie. Neem na het consult tijd voor jezelf, bijvoorbeeld door een wandeling te maken langs de prachtige Zeeuwse stranden en extra water of kruidenthee te drinken. Dit bevordert het herstelproces en het resultaat. Gun jezelf de tijd om alles te laten inwerken.

Tarieven? Traumatherapie: €90, Overige Therapie: €75, Niet-therapeutische diensten: €65.

Vergoeding door aanvullende zorgverzekering? De consulten zijn vrijgesteld van btw en kunnen gedeeltelijk of geheel vergoed worden door je zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie. Vaak geldt er een maximumbedrag per dag en per jaar. Je hebt geen verwijsbrief nodig en het verplichte eigen risico is niet van toepassing op vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering. 

Compensatie door de werkgever? Tegenwoordig beschikken veel bedrijven over een budget om hun werknemers te ondersteunen in hun ontwikkeling. Dit kan deel uitmaken van het Individueel Keuzebudget (IKB) of het Individueel Vitaliteitsbudget. Het is vaak wettelijk geregeld in je collectieve arbeidsovereenkomst (cao), dus het is raadzaam om hier navraag naar te doen. Uiteindelijk profiteert ook de werkgever ervan als jij je goed voelt en optimaal functioneert en presteert.

Niet-therapeutische diensten? Je kunt bij mij ook terecht voor een massage zonder de noodzaak van een re-integratietraject, vergoeding via verzekering of werkgever, of het invullen van ingewikkelde formulieren. Je kunt wel  de kwaliteit verwachten die je van mij gewend bent.

Wettelijke regelgeving? Ik ben verplicht om te handelen volgens de wettelijke regelgeving. De rechten en plichten van cliënt en hulpverlener zijn onder meer vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Privacy? Alle cliëntgegevens zijn strikt vertrouwelijk en worden onder geheimhouding door de therapeut 20 jaar zorgvuldig bewaard in een afgesloten dossierkast. Er worden geen cliëntgegevens, van welke aard dan ook, aan derden verstrekt zonder schriftelijke toestemming van de cliënt.

Klachten? Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met elkaar te bespreken. Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. Mijn praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van RBCZ. Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG.

Afspraak afmelden of verzetten? Wil je de afspraak afmelden of verzetten? Dat kan kosteloos tot uiterlijk 24 uur voor de gemaakte afspraak. Indien je zelf verhinderd bent, mag je uiteraard ook iemand anders als vervanging laten komen. Neem gerust contact op bij vragen of om de afspraak te annuleren of verzetten. Afspraken maken kan via deze website, maar annuleren kan alleen telefonisch, een persoonlijk berichtje of per e-mail.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan jouw herstel en welzijn. 

Warme groet,
Tasja Hut🌞

Understanding yourself is power
Loving yourself is freedom
Forgiving yourself is peace
Being yourself is bliss
🌞

Aangesloten bij de RBCZ? Bij de RBCZ staan ze voor hoogwaardige zorg in de complementaire sector. Als je naar een RBCZ-therapeut gaat, kan je uitgaan van kwaliteit en weet je dat je in veilige handen bent. 

1️⃣ Opleidingen op HBO-niveau: Al onze geregistreerde zorgverleners hebben 4-jarige opleidingen op (minstens) HBO-niveau gevolgd.
 
2️⃣ VOG verklaring: Veiligheid staat voorop! Alle RBCZ-therapeuten hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) die nooit ouder is dan vijf jaar, zodat je met vertrouwen kunt kiezen voor een RBCZ-zorgverlener.
 
3️⃣ Door CPION of SRNO erkende diploma’s medische basiskennis en/of psychosociale basiskennis.
 
4️⃣ Visitatie: Om de kwaliteit te waarborgen, krijgen onze therapeuten regelmatig visitaties. Dit betekent dat ze worden bezocht in hun praktijk en geholpen worden om hun praktijkvoering aan onze hoge standaarden te laten voldoen.
 
5️⃣ Intervisie: Een continue professionele ontwikkeling is cruciaal. Onze zorgverleners participeren in intervisiegroepen, waardoor ze van elkaars ervaringen leren en blijven verbeteren.
 
6️⃣ Bij- en nascholing: Stilstaan is geen optie in de zorg. Onze therapeuten blijven zich ontwikkelen met verplichte regelmatige bijscholing, waardoor ze op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
Kies voor kwaliteit, kies voor RBCZ geregistreerde zorgverleners.